Friday, April 12, 2013

9. nädal

9.nädal
6 mütsi.

6 mütsi meetodi puhul tähistavad värvid erinevaid lähenemisi (mõtteviisi), mis aitavad keskenduda ja vaadelda probleemi teatud vaatevinklist. Kusjuures värve ja mütse ei jagata osalejate, vaid eelkõige teatud hetkel vajalikul suunal mõtlemiseks.

Meetod on hea eelkõige mingite arutlusteemade puhul, kus on oluline välja tuua erinevad vaatenurgad. Ja ei ole üldse tähtis, kas seda tehakse päris klassis ja päris tunnis või e-klassis.

Ise näen 6 mütsi meetodid kasutamist e-õppes eelkõige grupitöös nt mingi probleemi lahendamisel kasutades Google Docs või foorumi võimalusi.

Näide: Statsinaarõppes relvaohtutustehnikat õpetades kasutati tihtilugu näitlikustamismeetodit, kus sõdurid pidid teostama relva kontrolli. Eesmärgiks kontrollida relva ohutust. Instruktor lisas salve sõduri teadmata paukpadruni ja kui õpilane teostas relvakontrolli valesti siis kõlas lask. Kuna sõduril kaasnes sellega emotsioonid, mida ta tõenäoliselt kunagi ei unusta, siis antud viga ta enam ei korda. Sama kehtib ka ulejäänud õppijate kohta. Mis võib juhtuda siis kui relvakontrolli teostatakse valesti. e-õões paraku antud meedodit ei saa kasutada ;)

No comments:

Post a Comment